8 σημαντικά οφέλη των μαθητών από την τηλεδιάσκεψη

8 σημαντικά οφέλη των μαθητών από την τηλεδιάσκεψη

Οι τηλεδιασκέψεις έχουν γίνει βασικό στοιχείο πολλών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας στις εταιρείες να συναντηθούν και να μοιραστούν ιδέες μέσα σε λίγα λεπτά, εξοικονομώντας τους χρόνο και χρήμα από τις μετακινήσεις. Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί τόσο ευέλικτη, που τώρα ο τομέας της εκπαίδευσης την εφαρμόζει στις τάξεις.

Τι μπορείτε να κάνετε με την τεχνολογία που προορίζεται για τους επαγγελματικούς χώρους στην τάξη; Δείτε τις διάφορες χρήσεις των τηλεδιασκέψεων και ανακαλύψτε πώς οι μαθητές σας μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να αναβαθμίσουν τη μάθησή τους.

1. Οργανώστε μια εικονική εκδρομή: Αν και οι εκδρομές είναι διασκεδαστικές και εξαιρετικά επωφελείς για τους μαθητές, μερικές φορές δεν είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα. Με τους χρονικούς και οικονομικούς περιορισμούς, τα ζητήματα επαρκούς προσωπικού, γίνεται δύσκολο να επισκεφθούν οι μαθητές το τοπικό μουσείο ή το εκάστοτε σημείο ενδιαφέροντος. Μπορείτε όμως να κάνετε το ταξίδι να έρθει σε σας. Οι τηλεδιασκέψεις εκμηδενίζουν τις αποστάσεις κι έτσι μπορείτε να πάρετε την τάξη σας σε ένα ταξίδι κάπου μακριά, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

2. Μιλήστε με ειδικούς από όλο τον κόσμο: Όταν μελετάτε τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας ή τον κύκλο ζωής ενός βατράχου, μπορεί να μην είστε σε θέση να φέρετε έναν εμπειρογνώμονα στην τάξη σας, αλλά μπορείτε να τον καλέσετε σε μια βιντεοδιάσκεψη.

3. Συνεργαστείτε με άλλα σχολεία: Τα τελευταία χρόνια, η τάξη σας μπορεί να έχει συνεργαστεί με μια διαφορετική τάξη στο σχολείο σας ή σε ένα project, ή ίσως ένα άλλο σχολείο στην περιοχή σας. Οι τηλεδιασκέψεις καθιστούν δυνατή τη συνεργασία με σχολεία σε όλη τη χώρα, ή ακόμα πιο μακριά. H διάσκεψη μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο και να επιτρέψει στην τάξη σας να μεταφερθεί σε άλλους πολιτισμούς.

4. Επεκτείνετε την πρόσβαση αγροτικών περιοχών στην εκπαίδευση: Οι περισσότεροι μαθητές έχουν την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση δεδομένη, αλλά για ορισμένους μπορεί να μην είναι εύκολο λόγω της απόστασής τους από ένα σχολείο και άλλες υποχρεώσεις που κάνουν τη μάθηση δυσχερή. Οι τηλεδιασκέψεις μπορούν να κάνουν εύκολη τη φοίτηση από το σπίτι, εκπληρώνοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και επιτρέποντάς τη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που μπορεί να παρακολουθήσει η τάξη.

5. Καταγράψτε το μάθημα: Ελπίζετε ότι κανένας από τους μαθητές σας δεν θα χάσει μαθήματα, αλλά μερικές φορές είναι αναπόφευκτο λόγω ασθένειας ή άλλες δυσκολίες. Εάν ένας μαθητής βιώνει μια μακροχρόνια ασθένεια, μπορεί να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της διδασκαλίας, γεγονός που θα επηρεάσει σοβαρά την εκπαίδευσή του. Η τεχνολογία τηλεδιάσκεψης επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να καταγράφουν τα μαθήματά τους και να στέλνουν τα βίντεο στους απόντες μαθητές τους. Ο μαθητής δεν θα χάσει τίποτα κι εσείς θα έχετε την καταγραφή για να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

6. Δημιουργία ομάδων μελέτης: Κατά τη δημιουργία ομάδων μελέτης, η διάσκεψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στην ομάδα να συναντηθεί εξ αποστάσεως. Σημαντική δυνατότητα εάν οι σπουδαστές σας ζουν μακριά ο ένας από τον άλλο, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να συναντηθούν από την άνεση του σπιτιού τους.

7. Απομακρυσμένες συναντήσεις γονέων/εκπαιδευτικών: Μερικές φορές είναι δύσκολο να συμμετέχουν οι γονείς στις συναντήσεις του σχολείου με τους καθηγητές, με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις να είναι τόσο απαιτητικές και συχνά απρόβλεπτες. Οι τηλεδιασκέψεις σας επιτρέπουν να συναντηθείτε με τους γονείς του μαθητή σας όπου και αν βρίσκονται, κρατώντας τους ενήμερους χωρίς να τους απομακρύνετε από τη δουλειά τους.

8. Ενοποίηση με την υπάρχουσα τεχνολογία στην τάξη: Οι Διαδραστικοί projectors σας επιτρέπουν να ανεβάσετε την εφαρμογή διασκέψεων για να εμφανίσετε ολόκληρη την τάξη κλάση, χρήσιμη αν μιλάτε σε έναν ειδικό ή θέλετε ολόκληρη η τάξη να δει κάτι σε μια εικονική περιήγηση. Εάν υπάρχουν φορητοί υπολογιστές στην τάξη σας, οι μαθητές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μεμονωμένα για να μιλήσουν με τους συνομιλητές τους.

Όπως βλέπετε, υπάρχει μια τεράστια επιλογή τρόπων που οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τους για να αυξήσουν τη συμμετοχή τους. Η «Τεχνολογική Συστημάτων» μπορεί να σας ενημερώσει για όλες τις πιθανές χρήσεις και τις διαθέσιμες πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα για να πετύχετε την αναβάθμιση της εκπαιδευτικές διαδικασίας.
 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram