10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την τηλεργασία.

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την τηλεδιάσκεψη.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης με σκοπό την αποτελεσματική εργασία απο το σπίτι. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι κάθονται μπροστά απο τον υπολογιστή και παρακολούθουν Netflix. Στην πραγματικότητα, έρευνες που έχουν διεξαχθεί, δείχνουν πως η εργασία από το σπίτι είναι πιο παραγωγική σε σχέση με την εργασία απο το γραφείο.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εργάζονται από τον χώρο του σπιτιού τους . Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Gallup, το 43 % των απασχολούμενων Αμερικανών ξοδεύουν τουλάχιστον λίγο χρόνο να εργάζονται εξ αποστάσεως κάθε εβδομάδα. Από αυτούς τους ανθρώπους, το 34% περνά τέσσερις έως πέντε ημέρες δουλεύοντας έξω από το γραφείο - αύξηση 11% από το 2012.

Φυσικά, δεν είναι όλα τέλεια και η απομακρυσμένη εργασία έρχεται με το δικό της σύνολο προκλήσεων, όπως η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έτσι, αν σκέφτεστε να εργαστείτε εξ αποστάσεως ή αν έχετε μια ομάδα που δουλεύει απο απόσταση, ακολουθούν 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

#1. Οι μικρές εταιρείες προσλαμβάνουν περισσότερους υπαλλήλους που εργάζονται εκτός γραφείου .

Σύμφωνα με την έκθεση State of Remote Work 2017, οι μικρές εταιρείες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσλάβουν απομακρυσμένους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

#2. Οι Μanager έχουν λιγότερες πιθανότητες να εργαστούν από το σπίτι.

Για την ακρίβεια, ένας διοικητικός υπάλληλος έχει διπλάσιες πιθανότητες να εργαστεί απο το σπίτι παρά ένας διευθύνων.

#3. Οι πωλητές δουλεύουν περισσότερο στο σπίτι από ότι οι υπόλοιποι κλάδοι.

Η έκθεση State of Remote Work 2017 διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με βιομηχανίες όπως μάρκετινγκ, μηχανική, εξυπηρέτηση πελατών, πληροφορική και χρηματοδότηση, οι πωλήσεις προσλαμβάνουν απομακρυσμένους υπαλλήλους 66 τοις εκατό συχνότερα από τον μέσο όρο.

#4. Η εργασία από το σπίτι είναι περισσότερο αποτελεσματική.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι είναι στην πραγματικότητα πιο παραγωγικοί από τους κανονικούς υπαλλήλους. «Η μελέτη μας δείχνει ότι οι εργοδότες επωφελούνται από την αυξημένη προσπάθεια, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δείξουν ότι η εργασία απο το σπίτι δεν σημαίνει χαλάρωση», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Alan Felstead.

#5. Οσοι εργάζονται απο το σπίτι, είναι πιο ευτυχισμένοι.

Ακριβώς επειδή οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εκτός γραφείου μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν το όριο μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυσαρεστημένοι. Στην πραγματικότητα, η ίδια μελέτη ανακάλυψε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είχαν υψηλότερα επίπεδα οργανωτικής δέσμευσης και ικανοποίησης από την εργασία, με αποτέλεσμα τελικά μια συνολική αύξηση της ευημερίας που σχετίζεται με την εργασία.

#6. Η απομακρυσμένη εργασία είναι και πιο εντατική.

Σε μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας ήταν υψηλότερη για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους. Το 39% των απομακρυσμένων εργαζομένων δήλωσαν ότι εργάζονται συχνά επιπλέον ώρες, κατά τις επίσημες ώρες της εργασίας τους, για να ολοκληρώσουν όλη τη δουλειά τους ή για να βοηθήσουν.

#7.Η εξ αποστάσεως εργασία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος μετακίνησης των εργαζομένων στις ΗΠΑ είναι 26,4 λεπτά το 2015. Ωστόσο, κάθε χρόνο, ο μέσος χρόνος μετακίνησης έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων με ακραίες μετακινήσεις - 90 λεπτά ή περισσότερο - έχει επίσης μεγαλώσει. Περιορίζοντας τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, μειώνονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και το περιβάλλον «αναπνέει» περισσότερο.

#8.Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σπίτι είναι πιο υγιής.

Μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, λίγοι θα καταφύγουν με όρεξη στο γυμναστήριο. Σε έρευνα της ConnectSolutions, το 45% των απομακρυσμένων εργαζομένων κοιμούνται περισσότερο από τους υπαλλήλους γραφείου , το 35% ασκείται περισσότερο και το 42% τρώει πιο υγιεινά.

#9. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι έχουν λιγότερα έξοδα.

Χρήματα που μπορεί να ξόδεψαν οι εργαζόμενοι για τις μετακινήσεις του ( καύσιμα βενζίνης ή εισητήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς) ενδεχομένως να σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση. Εκτός όμως από τις μετακινήσεις οι εργαζόμενοι γλιτώνουν χρήματα και από γεύματα αφού τρώνε σπιτικό φαγητό. Σύμφωνα με την Connect Solutions, κατά μέσο όρο απομακρυσμένοι εργαζόμενοι εξοικονόμησε 5.240 $ μειώνοντας αυτά τα έξοδα.

#10. Το σπίτι είναι το καλύτερο μέρος για να ολοκληρωθεί μια δουλειά.

Μια μελέτη της FlexJobs, η οποία ερεύνησε περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι, ειδικά όταν πρέπει να «βγάλουν» πολλή δουλειά. Μόνο το 7 % των εργαζομένων απάντησε πως εργάζονται πιο παραγωγικά στο γραφείο και, αντίθετα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είπε ότι το σπίτι τους ήταν το καλύτερο μέρος για να πάνε όταν «πραγματικά πρέπει να κάνουν κάτι για δουλειά».

 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram