Ψηφιακό Έκθεμα 1821: «Το ταξίδι ενός έθνους»

Tips για τηλεδιάσκεψη style=

Με την συμμετοχή της«Τεχνολογικής Συστημάτων Α.Ε.» ολοκληρώθηκαν έξι έργα ανά την Ελλάδα, για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η «Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.» προμήθευσε για κάθε έργο, τέσσερις (4) βιντεοπροβολείς SONY VPL-FHZ58, έναν (1) Epson EB-805 και πέντε (5) players bright sign HD, ώστε με την χρήση ψηφιακών τεχνολογικών μέσων, να ζωντανέψει η ιστορία της επανάστασης του 1821 σε Μουσεία και Εκδηλώσεις της χώρας.


Ενδεικτικό έργο παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, «Το ταξίδι ενός Εθνους», το οποίο ζωντανεύει την ιστορία της πόλης, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης της απελευθέρωσης και της εθνικής παλιγγενεσίας, αξιοποιώντας τα νέα τεχνολογικά μέσα!Χάρη στις ψηφιακές προβολές, αναβιώνεται ο πίνακας “Δοξολογία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα” του Ευάγγελου Δράκου, που εκτίθεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.


Το ψηφιακό αυτό έκθεμα που διαδραματίζεται σε χώρο του μουσείου, προβάλλει ενιαία εικόνα σε χώρους περιμετρικής προβολής, παρέχοντας εικόνα υψηλής ανάλυσης και θεαματικά ηχητικά εφέ , που εντάσσουν τον κάθε επισκέπτη στα δρώμενα της Ελληνικής Επανάστασης και τιμούν τους ήρωες που εξεγέρθηκαν έναντι της οθωμανικής κυριαρχίας.


Το εν λόγω έκθεμα παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού “Μοριάς ’21” που δημιουργήθηκε από το ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και την ΤΕΜΕΣ, για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι πολίτες μπορούν να το επισκεφθούν καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο, 9:00 με 13:00 και 17:00 με 20:00. Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram