Πως επιλέγω οθόνη αφής για σύγχρονη εκπαίδευση

hybrid class=

Οι διαδραστικές οθόνες έρχονται να αντικαταστήσουν τον μαυροπίνακα και να φέρουν νέες εφαρμογές και δυνατότητες για σύγχρονη εκπαίδευση, και όχι μόνο. Με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς, οι οθόνες αφής έρχονται να ενσωματωθούν σε διάφορα εταιρικά ή μαθησιακά περιβάλλοντα με προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες οι οποίες ξεπερνούν την απλή οθόνη και προσφέρουν λύσεις συνεργασίας και πολλαπλά σημεία αφής.


Οι δυνατότητες των οθονών αφής, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποθήκευση υλικού, δυνατότητα διαμοιρασμού υλικού, οπτικές αναπαραστάσεις είτε σε μορφή παρουσίασης είτε με διαγράμματα και εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα, προβολή βίντεο και ταινιών, πλήθος εφαρμογών καθώς και ποιοτική τηλεκπαίδευση, με τον κατάλληλο πρόσθετο εξοπλισμό για σχολεία ή φροντιστήρια.


Επιλέγοντας λοιπόν μια διαδραστική οθόνη, η διδακτική εμπειρία αναβαθμίζεται και ο μαθητής λαμβάνει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ουσιαστική μάθηση. Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για την αγορά της κατάλληλης οθόνης;


# Σημεία Αφής

Τα πολλαπλά σημεία επαφής επιτρέπουν την συνεργασία μεταξύ των μαθητών αφού μπορούν να αλληλεπιδράσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα στην οθόνη. Αν μια οθόνη, για παράδειγμα, έχει 10 σημεία αφής μπορούν να αλληλεπιδράσουν 10 μαθητές ταυτόχρονα ή 5 μαθητές χρησιμοποιώντας και τα δύο τους χέρια. Επίσης οι λειτουργίες πολλαπλών σημείων αφής παρέχουν στις οθόνες τη δυνατότητα «αναγνώρισης και απόρριψης της παλάμης». Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε μια οθόνη να αναγνωρίζει και να αγνοεί την παρουσία ενός μεγάλου αντικειμένου που τοποθετείται στην οθόνη μεταφράζοντας την ως μη φυσιολογική αφή και έτσι η λειτουργία της είναι πιο εύκολη ακόμα και για μαθητές μικρής ηλικίας.


# Τεχνολογία οθόνης

Όλες οι οθόνες είναι LCD. Όταν συνοδεύονται από τεχνολογία LED η οθόνη έχει ποιοτική εικόνα, υψηλά επίπεδα φωτεινότητας και χαμηλή κατανάλωση λόγω του οπίσθιου φωτισμού LED. Ο συνδυασμός αυτός λοιπόν αποτελεί την καλύτερη επιλογή!


# Διαστάσεις της οθόνης

Οι περισσότερες διαδραστικές οθόνες που χρησιμοποιούνται σε μαθησιακά αλλά και σε εταιρικά περιβάλλοντα είναι 65-85”, ωστόσο το μέγεθος εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθούν αλλά και τις διαστάσεις της αίθουσας. Θυμηθείτε πως η οθόνη χρειάζεται να έχει διαστάσεις όπου το άτομο που κάθεται στο πίσω μέρος της αίθουσας θα μπορεί να διαβάζει εύκολα μια γραμματοσειρά 20pt.


#Συνδεσιμότητα

Οι περισσότερες διαδραστικές οθόνες συνοδεύονται από μια διασύνδεση ethernet (RJ45) και ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα σύνδεσης υπολογιστών, κάμερας, ηχείων και άλλων συσκευών απευθείας στην οθόνη. Οι απαραίτητες συνδέσεις που χρειάζονται για να να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες είναι: 2 HDMI, 1 VGA, μια σύνδεση stereo αν χρησιμοποιείτε καλώδιο VGA, και μία υποδοχή μικροφώνου. Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Μόνιτρος- Τεχνολογική Συστημάτων
Βιντεοπροβολείς - Τεχνολογική Συστημάτων
Συστήματα ήχου - Τεχνολογική Συστημάτων

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram