Ακολουθήστε μας

Image

Νέες τεχνολογίες στην διαδικασία μάθησης - ποιά η προστιθέμενη αξία

hybrid class=

Πόσες φορές ακούμε από τους μαθητές να παραπονιούνται πως “το μάθημα είναι βαρετό”;

Η γενιά Ζ (generation Z) βρίσκεται εντός των τεχνολογικών εξελίξεων και έχει την δυνατότητα να αποκτά ανά πάσα ώρα και στιγμή την πληροφορία που χρειάζεται. Οι σχολικές αίθουσες δεν μπορούν να μείνουν εκτός των εξελίξεων αυτών. Χάρη στα νέα τεχνολογικά μέσα που προσφέρονται, το μάθημα μπορεί να γίνει προσιτό και ευχάριστο για τους μαθητές.


Προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση

Με τα διαδραστικά μέσα, αναβαθμίζεται σημαντικά η εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές αλληλεπιδρούν ενεργά, συνεργατικά και ευχάριστα με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Η διδασκαλία μετατρέπεται από δασκαλοκεντρική σε βιωματική, έχοντας επίκεντρο τον μαθητή και τις ανάγκες του.
Η διαδραστική εμπειρία που προσφέρουν οι βιντεοπροβολείς και τα εκπαιδευτικά monitors, ενισχύουν τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών που μπορούν να γράφουν στον πίνακα την ίδια στιγμή, ενώ η ομαδική εργασία ενθαρρύνει την παρακολούθηση από μεγαλύτερο ποσοστό της τάξης. Οι μαθητές μπορούν να έχουν ακόμα πιο ενεργό ρόλο με χρήση εποπτικών εργαλείων (προβολή εικόνων και βίντεο, κουίζ στο θέμα του μαθήματος, ενσωμάτωση υλικού από διαδίκτυο με προσομοιώσεις γύρω από την ιστορία, ανθρωπολογία, αστρονομία, πειράματα φυσικής, χημείας, να κάνει μαθηματικά, γεωμετρία με ηλεκτρονικά μέσα, κοκ.).
Ακόμα, τα νέα τεχνολογικά μέσα προσφέροντας δυνατότητες επεξεργασίας του διδακτικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου και εκτύπωσης, αποθήκευσης και διαμοιρασμού του υλικού απευθείας στους μαθητές μέσω email, λύνοντας έτσι τα χέρια των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.


Μάθηση υψηλών προδιαγραφών - Το παράδειγμα των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου

Την τελευταία δεκαετία, στα πλαίσια αυτών των εκπαιδευτικών εξελίξεων, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου έχουν αντικαταστήσει όλους τους μαυροπίνακες με προτζέκτορες υψηλής τεχνολογίας, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να εμπλακούν συνεργατικά και παραγωγικά στην διαδικασία μάθησης. Η Τεχνολογική Συστημάτων βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτηρίων όλο αυτό το διάστημα, προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων.

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβρη του 2021, με την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς, τα εκπαιδευτήρια απευθύνθηκαν στην Τεχνολογική Συστημάτων, η οποία προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση 23 βιντεοπροβολέων εξαιρετικά κοντινής προβολής (UST), EPSON EB-725Wi, σε όλες τις αίθουσες, όλων των βαθμίδων του σχολείου. Οι συγκεκριμένοι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς, τεχνολογίας Laser, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές προδιαγραφές μάθησης που έχουν θέσει τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, χάρη στις φωτεινές, μεγάλες και κλιμακωτές επιλογές προβολής (έως 100”). Οι οθόνες των 100’’, επιτρέπουν ως και την τέταρτη σειρά θρανίων να παρακολουθούν άνετα βίντεο, παρουσιάσεις, αλλά και αναλυτική γραφή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν σκιές, γυαλάδες ή τυφλά σημεία που να εμποδίζουν την οπτική γωνία των μαθητών και η πηγή φωτός Laser υψηλής φωτεινότητας 4.000 lm μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε περιβάλλον με υψηλό φωτισμό, χωρίς να χρειάζεται συσκότιση της αίθουσας. Για την απόλυτη αλληλεπίδραση, το EPSON ELPAP10 παρέχει ασύρματη συνδεσιμότητα, επιτρέποντας σε όλους τους μαθητές να κάνουν κοινή χρήση περιεχομένου από τους φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν τα εκπαιδευτήρια, με τρία απλά βήματα -σύνδεση, «κλικ» και διαμοιρασμός.

«Βιντεοπροβολέας Epson EB-725Wi στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, 2022 © Dimi and Wallace»


«Στο παραπάνω βίντεο, βλέπουμε πως ο βιντεοπροβολέας EB-725Wi, της Epson, ανατρέπει την διαδικασία της μάθησης στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, τοποθετώντας τους μαθητές στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας»

Η εμπειρία προβολής κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών αφού μέσω της λειτουργίας διαιρούμενης οθόνης μπορεί να εμφανίσει έως τέσσερις εισόδους σε μία μεγάλη προβολή με ανάλυση HD. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα προβολικά συστήματα είναι πλήρως συμβατά με συμπληρωματικό εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης ή τηλε-εκπαίδευσης.
Eκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
☎ 21 1500 2300
???? www.avgouleaschool.grΤεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.
☎ +30 210 6017620
???? Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
???? www.technologica.gr

 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Image
Image
Image
espa