Η Sony αντικαθιστά το green-screen του κινηματογράφου

hybrid class=

Η Sony ανακοίνωσε την νέα Crystal LED που θα έχει την δυνατότητα δημιουργίας εικονικού σετ στις ταινίες , χωρίς την ανάγκη του "green-screen"– όπως η επιτυχημένη σειρά «The Mandalorian».

Θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του κινηματογράφου;

Για δεκαετίες, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές παραγωγές χρησιμοποιούσαν πράσινο ή μπλε πανί το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία στον υπολογιστή είχε την δυνατότητα να διαμορφώνει νέα περιβάλλοντα που βοηθούσαν τους ηθοποιούς να υποδυθούν τον ρόλο τους και καθήλωνε το κοινό με τα εντυπωσιακά εφέ και τις εναλλασσόμενες σκηνές.

Τώρα, η νέα Crystal LED της Sony φέρνει επανάσταση σε αυτόν τον τρόπο προβολής, διαμορφώνοντας τρισδιάστατα περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο πίσω από τους ηθοποιούς ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι βρίσκονται σε πραγματική τοποθεσία. Την λύση που παρέχει η SONY Crystal LED εγκαινίασε η επιτυχημένη σειρά "The Mandalorian" της Disney, στην οποία πάνω από τα μισά πλάνα έχουν γυριστεί σε εσωτερικό χώρο, συγκεκριμένα σε ένα εικονικό σετ. Αυτό το «πάντρεμα» παραδοσιακών τεχνικών του κινηματογράφου με προηγμένη τεχνολογία εξαλείφει αποτελεσματικά την ανάγκη του κινηματογραφικού "green-screen".


Με την νέα αυτή τεχνολογία οι σκηνοθέτες μπορούν να ελέγχουν το περιβάλλον των σκηνικών που επιθυμούν για την ταινία τους, χωρίς να αλλάζουν τοποθεσίες ή να κατασκευάζουν ακριβά οικοδομικά έργα, τα οποία συνήθως καταναλώνουν υψηλά ποσά του προϋπολογισμού παραγωγής μιας ταινίας.

 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Μόνιτρος- Τεχνολογική Συστημάτων
Βιντεοπροβολείς - Τεχνολογική Συστημάτων
Συστήματα ήχου - Τεχνολογική Συστημάτων

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram