Ακολουθήστε μας

Image

Επαγγελματικές οθόνες : Ποιές οι διαφορές από τις καταναλωτικές

hybrid class=

Ίσως αναρωτιέστε αν χρειάζεται να επενδύσετε σε μια επαγγελματική τηλεόραση προκειμένου να εξοπλίσετε την επιχείρησή σας. Η απάντηση βρίσκεται στις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι ίδιες κατασκευάστριες εταιρείες και είναι απόλυτα θετική. Οι επαγγελματικές οθόνες προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε επαγγελματικά περιβάλλοντα – από την ενσωμάτωση γραφικών έως τη σύνδεση με ιστοτόπους, την συνεργασία με άλλον εξοπλισμό και άλλα.


Επιπλέον οι επαγγελματικές , συνήθως κατασκευάζονται με γνώμονα την εταιρική ρύθμιση που σημαίνει ότι είναι πιο στιβαρές, ανθεκτικές στη σκόνη και τους περιβαντολλογικούς ρύπους και όλα αυτά σε κομψό, συμπαγή σχεδιασμό. Τα σημεία διαφοροποίησης:
Φωτεινότητα


Οι επαγγελματικές οθόνες έχουν υψηλότερη φωτεινότητα από τις καταναλωτικές και αυτό διότι χρειάζεται να αποδίδουν ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους (για χρήση Digital Signage) σε εμπορικά καταστήματα ή βιτρίνες, όπου το φως της ημέρας είναι ισχυρό. Για μια καταναλωτική τηλεόραση με ελεγχόμενο φωτισμό, οι τιμές των 150-250 nits καλύπτουν την οικιακή χρήση. Ωστόσο, στις επαγγελματικές, οι τιμές φωτεινότητας αυξάνονται από 300-2000 Nits.


Ενσωματωμένα λογισμικά και υποστήριξη


Κάθε μια από τις επαγγελματικές οθόνες προσφέρει ένα ενσωματωμένο λογισμικό, με μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες για επαγγελματική χρήση. Αυτές περιλαμβάνουν τις ρυθμίσεις USB, Εισαγωγή/Εξαγωγή συσκευών και ρυθμίσεις εγκατάστασης για εφαρμογές που βασίζονται στο web. Οι ρυθμίσεις αυτές επιτρέπουν την «συνεργασία» και με άλλες συσκευές (πχ. σύστημα τηλεδιάσκεψης) χωρίς δυσκολίες. Ορισμένες επαγγελματικές οθόνες (όπως η σειρά BRAVIA της SONY) διαθέτουν επίσης συμβατότητα με οθόνη αφής, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για εταιρικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές, όπου μια τυπική τηλεόραση καταναλωτή απλά δεν θα μπορούσε να κάνει.

Διάρκεια ζωής και χρήση


Οι επαγγελματικές οθόνες, μπορεί να είναι ενεργοποιημένες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να χρειάζεται καθόλου απενεργοποίηση. Για αυτό το λόγο αποτελούν ιδανική επιλογή για χρήση Digital Signage και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι τα καταναλωτικά μοντέλα.Εγγύηση


Οι οθόνες καταναλωτών, χωρίς κάποια έκπληξη, καλύπτονται από εγγύηση για καταναλωτική χρήση ορισμένα έτη– και συνήθως θα διαπιστώσετε ότι η εγγύησή σας είναι άκυρη ή περιορισμένη εάν χρησιμοποιείται σε εμπορικό ή εταιρικό χώρο. Οι επαγγελματικές οθόνες προσφέρουν περισσότερο χρόνο εγγύησης – ορισμένες με δυνατότητα επέκτασης και δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης προϊόντος. Πρόκειται για σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς αυτή η εκτεταμένη εγγύηση προσφέρει μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια. Χάρη στο σχεδιασμό, βέβαια, το πιό πιθανό είναι πως δεν θα γίνει χρήση της εγγύησης, πάραυτα είναι εκεί αν τη χρειάζεστε.
Εγκατάσταση


Η επιλογή μιας επαγγελματικής οθόνης, συνεπάγεται με ευελιξία στην εγκατάσταση, προκειμένου να καλύπτει διάφορες ανάγκες - συμπεριλαμβανομένης της θέσης κατακόρυφου προσανατολισμού, της θέσης σε κλίση στην οροφή ή του τοίχου.

Από τα παραπάνω, προκείπτει εύκολα πως και το κόστος διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό των καταναλωτικών οθονών. Ωστόσο, η χρήση μιας καταναλωτικής οθόνης σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, ενδεχομένως να κοστίσει τελικά περισσότερο διότι οι προδιαγραφές τους δεν καλύπτουν πολύωρη χρήση οπότε μπορεί εύκολα να προκληθεί κάποια βλάβη και να απαιτηθεί η αντικατάστασή της. Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Image
Image
Image
espa