Σας προτείνουμε 5 πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.


platformesTilediaskepsis


Για να βασιστείτε στην λύση της τηλεδιάσκεψης με σκοπό τις προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις , πέρα από εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης που είναι απαραίτητος για καλύτερη ηχητική, ακουστική και οπτική απόδοση, είναι σημαντική και η επιλογή μιας αξιόπιστης πλατφόρμας.

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

FaceTime : για κλήσεις one-to-one

Google Hangouts: για γρήγορες κλήσεις από το Ημερολόγιο Google

GoToMeeting: για επαγγελματική τηλεδιάσκεψη

Join.me: για κοινή χρήση οθόνης

Webex : για επεξεργασία στον ‘εικονικό πίνακα’


1. FaceTime (iOS, Mac).

giasait_facetime

Το FaceTime αποτελεί μια γρήγορη και αξιόπιστη εφαρμογή αποκλειστικά για χρήστες apple. Εφόσον εσείς και ο συνάδελφός σας διαθέτετε συσκευή Mac ή IOS, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια γρήγορη ηχητική κλήση ή βιντεοκλήση μέσω της σύνδεσης δεδομένων σας

Ωστόσο, είναι απλώς μια κλήση. Για συνομιλία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το iMessage - και στο iOS. Απο τα αρνητικά του FaceTime είναι πως δεν υπάρχει τρόπος διαμοιρασμού οθόνης. Aν επιθυμείτε μια γρήγορη, καθαρή βιντεοκλήση τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

FaceTime τιμή : Δωρεάν με συσκευή Apple

2. Google Hangouts (iOS, Android, Web).

giasait_hangout

Τα Google Hangouts είναι ακόμα μια δωρεάν πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία δίνει δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, συνομιλίας μέσω βίντεο, SMS και κλήσεων. Ως πλεονέκτημα να αναφέρουμε πως η σύνδεση είναι ταχεία, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένας λογαριασμός στην Google. Σε αντίθεση με το Skype, δε χρειαζεται να κατεβάσεις κανένα λογισμικό στον υπολογιστή.

Όσον αφορά στη χρήση της βιντεοκλήσης στο Ηangout, έχει περιορισμό 10 ατόμων. Το αρνητικό είναι πως η μόνη μορφή αρχείων που μπορείς να μοιραστείς στο chat των Hangouts είναι εικόνες.

Google Hangouts Τιμή: Δωρεάν, από 5 $ / μήνα ως μέρος του G Suite Basic για ομάδες επιχειρήσεων

3. GoToMeeting ( iOS, Android, Mac, Windows, Web για συμμετέχοντες).

giasait_go_to_miting

Οι εφαρμογές Go To Meeting και Zoom Meeting έχουν παρόμοιες δυνατότητες . Το Go To Meeging είναι συμβατό με τις περισσότερες από τις συσκευές, όπως PC, Mac και smartphones με λειτουργικό σύστημα Android. Είναι γεμάτο με επαγγελματικές λειτουργίες, όπως εγγραφή κλήσεων, (καταγράφει τις συνεντεύξεις στο cloud, ακόμα και από κινητά.) και επιτρέπει έως και σε 6 άτομα στην κλήση να μεταδώσουν το βίντεό τους σε HD. Οι συμμετέχοντες μπορούν ακόμη και να συμμετάσχουν από το πρόγραμμα περιήγησής τους, χωρίς να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή. Μια ακόμα δυνατότητα που προσφέρει είναι πως όταν κάνετε κοινή χρήση οθόνης , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία σχεδίασης για να επισημάνετε πράγματα για τα οποία μιλάτε.

Τιμή GoToMeeting: Δωρεάν για μέχρι 3 συμμετέχοντες. από 19 $ / μήνα πρόγραμμα εκκίνησης για έως και 10 συμμετέχοντες

4. Join me (iOS, Android, Mac, Windows, Web για συμμετέχοντες)

giasait_joinme.png

Αυτή η εφαρμογή έχει μία από τις πιο μοναδικές εμφανίσεις. Οι συμμετέχοντες σε μια τηλεδιάσκεψη εμφανίζονται σε φυσαλίδες αντί σε τετράγωνα. Η Premium έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει μέχρι 50 συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη και η δωρεάν έκδοση επιτρέπει 10 συμμετέχοντες. Οι χρήστες του Google Chrome μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να έχουν την εφαρμογή. Υπάρχει η δυνατότητα Screen Share με ένα κλίκ (pro edition), μπορείτε να αλλάξετε τα back grounds και έχει άψογη ποιότητα ήχου (HD)

Join.me Τιμή: Δωρεάν για 10 συμμετέχοντες στη συνάντηση και 5 ροές βίντεο. από 20 $ / μήνα Pro σχέδιο (με ετήσια χρέωση) για 50 συμμετέχοντες στη σύσκεψη .

5. Webex (iOS, Android, Mac, Windows)

giasait_joinme

Το WebEx είναι ακόμα ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη κοινή χρήση ήχου, βίντεο και περιεχομένου και ασφαλείς διαδικτυακές συναντήσεις από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή κινητή συσκευή ή συσκευή βίντεο.

Αρχικά θα χρειαστεί να εγκατασταθεί το πρόγραμμα στο υπολογιστή και στην συνέχεια να προσκαλέσετε τους συναδέλφους σας στην κλήση. Οι συνάδελφοί σας δε χρειάζεται να κατεβάσουν το πρόγραμμα στον υπολογιστή τους ούτε να δημιουργήσουν λογαριασμό. Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει αυτό το εργαλείο από τους ανταγωνιστές του είναι πως η εφαρμογή διαθέτει έναν εικονικό πίνακα, που δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βλέπουν στις οθόνες τους ταυτόχρονα όλο το υλικό που σχετίζεται με τη συνάντηση, να το μετακινούν και να το επεξεργάζονται όπως επιθυμούν. Η εφαρμογή είναι πολύ αποδοτική για μεγάλα video meetings.

Τιμή WebEx: Δωρεάν για 3 συμμετέχοντες. από 24 $ / μήνα Premium 8 πακέτο για έως και 8 συμμετέχοντες στη σύσκεψη
 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram