Βιντεοπροβολείς: Λάμπα ή Laser;

Lamp or laser

Οι βιντεοπροβολείς αποτελούν εργαλείο παρουσίασης για πολλές αίθουσες συνεδριάσεων και όχι μόνο . Είτε πρόκειται για προτζέκτορα με λάμπα είτε για προτζέκτορα με laser , εξυπηρετούν ίδια ανάγκη για φωτεινές και μεγάλες εικόνες. Παρά το γεγονός ότι η συμβατή επιλογή του βιντεοπροβολέα με λάμπα αποτελεί εξαιρετική επιλογή, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται εμφανίζονται και νέες τεχνολογίες όπως είναι και η προβολή laser.

Ποιες οι διαφορές ;

Για δεκαετίες, οι βιντεοπροβολείς χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά μια ισχυρή λάμπα ως κύρια πηγή φωτός. Πρόσφατα, μια νέα τεχνολογία προβολής ήρθε στο προσκηνιο, το laser, το οποίο χρησιμοποιεί μακροχρόνια πηγή φωτός laser ημιαγωγών. Η νέα αυτη τεχνολογία γρήγορα κέρδισε έδαφος και χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών τόσο στα εκπαιδευτήρια και τα αμφιθέατρα όσο στα εταιρικά περιβάλλοντα και τα μεγάλα συνεδριακά κέντρα.

Ποιός είναι πιο φωτεινός ;

Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τις δύο τεχνολογίες η οποία να αποδίδει καλύτερη φωτεινότητα απο την άλλη. Πολλοί απο τους βιντεοπροβολείς διατίθενται ως αντίστοιχα μοντέλα με βάση την λάμπα ή το laser, προσφέροντας ακριβώς την ίδια φωτεινότητα και παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ποια τεχνολογία προσφέρει πιο ποιοτικές εικόνες ;

Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες όσον αφορά την ποιότητα εικόνας. Ανάλογα με την ανάλυση που προσφέρει ο κάθε βιντεοπροβολέας είτε πρόκειται για λάμπα είτε για laser, μπορεί να παρέχει λεπτομερής εικόνες υψηλής απόδοσης με εξαιρετικό χρώμα και αντίθεση.

Ποια τεχνολογία έχει μακροβιότερη διάρκεια ζωής;

Η τεχνολογία laser προσφέρει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής έως και 20.000 ώρες. Οι συμβατοί προτζέκτορες με λαμπτήρες, ωστόσο, απαιτούν συχνότερη αντικατάσταση λάμπας. Τα σύγχρονα μοντέλα προβολικών έχουν παρατείνει σημαντικά την διάρκεια ζωής των λαμπτήρων, προσφέροντας και διάρκεια ζωής έως και 10.000 ώρες- αναλόγως το μοντέλο- στοιχείο που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα για την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ποιός προτζέκτορας χρειάζεται περισσότερη συντήρηση;

H τεχνολογία laser είναι πιο ελκυστική επιλογή εδώ. Η τεχνολογία που προσφέρει δεν χρειάζεται ουσιαστικά συντήρηση κατά την διάρκεια της λειτουργίας της. Επομένως, σε περίπτωση που ο βιντεοπροβολέας έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε απρόσιτη ή δυσπρόσιτη περιοχή, προτείνεται η τεχνολογία laser.

Ποιός είναι πιο οικονομικός;

Το αρχικό κόστος υλικού ενός προβολέα τεχνολογίας laser είναι συνήθως υψηλότερο απο τους λαμπάτους προτζέκτορες . Ωστόσο, η μηδαμινή συντήρηση που χρειάζονται οι προβολείς laser μειώνει σημαντικά το κόστος κατά την διάρκεια ζωής του προτζέκτορα.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιώ σπάνια τον προβολέα;

H λάμπα φαντάζει ιδανική επιλογή αν δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιείται συστηματικά τον προτζέκτορα. Για εφαρμογές όπου ο προβολέας χρησιμοποιείται μόνο για μία ή δύο ώρες κάθε μέρα, το μειωμένο αρχικό κόστος υλικού της λάμπας το καθιστά μια καλύτερη επιλογή τιμής σε πολλές εφαρμογές.

Ποιός ξεκινά πιο γρήγορα;

Ενώ οι λαμπτήρες χρειάζονται λίγο χρόνο για να φτάσουν στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, το laser επωφελείται από την άμεση εκκίνηση. Είναι ένα πλεονέκτημα σε επαγγελματικές συναντήσεις ή αίθουσες διδασκαλίας όπου δεν μπορείτε να χάνετε χρόνο διότι κινδυνεύετε να χάσετε το ενδιαφέρον του κοινού σας.

 Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedinTechnologia instagram